Mały przewodnik po sushi: ryby, rybki i owoce morza

Nie bez powodu tradycyjne, japońskie sushi kojarzy się z surową rybą i perfekcyjnie przyrządzonymi owocami morza. Bez nich przysmak nie jest tak aromatyczny, a całość nie pachnie słoną wodą. Specjalnie dla miłośników dań rybnych, dziś opowiemy Wam co nieco na temat najlepszych składników, nadających się do przyrządzenia znakomitego sushi. Naszą uwagę skupimy na rybach, które wspólnie z ryżem tworzą duet doskonały do tego, aby go… zjeść.

Coś dla fanów surowej rybki. Zrolowany tatar z tuńczyka

Jednym z najchętniej wybieranych przez naszych Klientów rolek jest Tuta Tatar. Można ją rozpoznać po niepowtarzalnym wypełnieniu, którego główny składnik stanowi tatar z tuńczyka. Sushi z krwistoczerwonego maguro (jap. tuńczyk) zaskakuje wyrazistą marynatą, wydobywającą z ryby wszystko, co najlepsze. Dla podkreślenia smaku proponujemy proste warzywa, jak sałata, ogórek i por. Czy potrzeba więcej, żeby cieszyć się delikatnym rybim mięsem świeżo złowionego tuńczyka? Zdecydowanie nie! Soczysta ryba wybornie smakuje na surowo, jeśli tylko zostanie przyrządzona w odpowiedni sposób. A skoro w Bunny Handroll serwujemy najlepsze sushi w Gdyni, możesz mieć pewność, że tuńczyk w naszym wykonaniu przypadnie Ci do gustu.

Surowy łosoś i kulinarna podróż pełna azjatyckiego smaku

Myśląc o sushi, większość z nas ma w głowie tylko jedną myśl: łosoś (jap. sake)! Musimy przyznać, że sami mamy słabość do tej rybki. Nie odważylibyśmy się więc pominąć jej w naszym menu. Stąd aż kilka propozycji na handrolle z łososiem. Salmon Tatar w kilku kombinacjach pozwala spróbować rozkosznej rybki w towarzystwie chrupiących paluszków krabowych, świeżych i marynowanych warzyw oraz sosów, które dobraliśmy z myślą o wydobyciu z sushi jak najlepszych walorów smakowych. Uwierz nam na słowo lub przekonaj się na własnej skórze, że dobrze zamarynowany łosoś stanowi doskonałą przekąskę, która zaspokaja głód. Zarówno ten mały, jak i większy.

Inne smakowitości prosto z wody. Dasz się skusić?

Nie zawsze mamy ochotę na surową rybę. Nie każdy też przepada za jej smakiem, nawet jeśli będzie nam nim pracował doświadczony szef kuchni. Dlatego w naszym menu znalazły się nie tylko rollsy z aromatycznym tatarem, lecz również sushi rolki z grillowaną rybą. Pyszny sandacz czy łosoś to tylko przykłady wyszukanych składników, na jakie można natrafić, przeglądając kartę dań Bunny Handroll. W naszej aktualnej ofercie posiadamy też krewetki tygrysie i paluszki krabowe, które zawinięte w jadalne wodorosty tworzą niepowtarzalny przysmak, inspirowany Japonią. Masz ochotę na wyśmienite rybne sushi? Zjesz je w Gdyni oraz okolicznych miejscowościach: w Gdańsku i Sopocie, gdzie na co dzień zajmujemy się serwowaniem wybornych rolasów, po brzegi wypełnionych dobrym smakiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *